Aποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιγραφής στο κτήριο της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου προς τιμήν του Ιδρυτή του Ελληνικού Προσκοπισμού

Αρθρογραφος: r p
Ημ/νια Έκδοσης: 27/05/2024
Κατηγορίες: Κοινωνία


Tην Τρίτη, 23 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης επιγραφής στο κτήριο του Γυμνασίου, της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου προς τιμήν του Ιδρυτή του Ελληνικού Προσκοπισμού, Αθανάσιου Λευκαδίτη. 

Στην Τελετή παρευρέθηκαν ο Έφορος Προγράμματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Νεκτάριος Τσεσμελόπουλος, και ο αρχηγός του 2ου Συστήματος Προσκόπων Νέου Φαλήρου, Μιχάλης Βλάδος, 
Ο Έφορος Προγράμματος απευθύνθηκε στους μαθητές – προσκόπους της Σχολής και αποκάλυψε τη μαρμάρινη επιγραφή μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Σχολής, κ. Αλκιβιάδη Παναγιωτόπουλο.

Ο Αθανάσιος Λευκαδίτης (1872-1944) γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και διετέλεσε καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Ελληνικό Εκπαιδευτήριο.
Το 1908 με την ευκαιρία των IV Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, του δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσει τον Προσκοπισμό και να τον μεταφέρει στην Ελλάδα. Τον Νοέμβριο του 1910 ίδρυσε με μαθητές του Ελληνικού Εκπαιδευτηρίου την πρώτη ομάδα Ελλήνων Προσκόπων και το 1911 συνέστησε την πρώτη επιτροπή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ).
Από το σχολικό έτος 1994-1995 οι ετήσιες αθλητικές εκδηλώσεις του Ελληνικού Εκπαιδευτηρίου, όπως είναι ο ιστορικός τίτλος της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, καθιερώθηκε να ονομάζονται «Λευκαδίτεια», για να τιμηθεί ο εμπνευσμένος δάσκαλός και Ιδρυτής του Ελληνικού Προσκοπισμού.