2ο Φόρουμ Νέων- unmute!

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 17/10/2024

Νέο



Το Φόρουμ Νέων έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός, με αυξημένες συμμετοχές, 2 χρόνια μετά το πρώτο Φόρουμ, οι νέοι προσκόμισαν νέα ψηφίσματα, δείχνοντας ότι είναι έτοιμοι για αλλαγές.Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Φόρουμ Νέων, με τη συμμετοχή Προσκόπων ηλικίας 18-26 ετών, Ενήλικων Στελεχών και Μελών του Προσκοπικού Δικτύου από 19 Περιφερειακές Εφορείες.



Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με μια ομιλία – συνέντευξη από τον δημοσιογράφο Άρη Δημοκίδη που μίλησε με ενθουσιασμό για τη ζωή του, τα podcast του, τη διάκριση ανάμεσα στις ειδήσεις και τα fake news, καθώς και για το πώς ένας παιδαγωγικός εθελοντικός οργανισμός όπως ο Προσκοπισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών και των εφήβων.
Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιελάμβανε Θεματικούς Κύκλους Συζητήσεων, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ασχοληθούν με τρία βασικά θέματα:

Α. Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες της Συμβουλευτικής Ομάδας Νέων στο Σ.Ε.Π.

Β. Ευέλικτη εθελοντική συμμετοχή στην Προσκοπική Κίνηση του Αύριο

Γ. Περιβαλλοντικά βιώσιμος Προσκοπισμός

Μετά τους θεματικούς κύκλους, οι συμμετέχοντες, είχαν τη δυνατότητα να συντάξουν προτάσεις πάνω σε αυτά τα θέματα και να τις παρουσιάσουν για ψήφιση στην Ολομέλεια της επόμενης μέρας.

Τη δεύτερη μέρα του Φόρουμ, οι προτάσεις παρουσιάστηκαν στην Ολομέλεια και ψηφίστηκαν από τους συμμετέχοντες. Αυτή ήταν η κορυφαία στιγμή του Φόρουμ, καθώς οι νέοι της Προσκοπικής Κίνησης εξέφρασαν τις ιδέες τους και συμμετείχαν ενεργά στη λήψη αποφάσεων.

Το 2ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Φόρουμ Νέων προσέφερε έναν ασφαλή χώρο για ενεργή συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες, επιτρέποντας στους νέους της Κίνησης να εργαστούν με δομημένο τρόπο, να συνεργαστούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μέλλον του προσκοπισμού στην Ελλάδα.

Μετά από αυτή την επιτυχία, το 3ο Φόρουμ Νέων αναμένεται να επαναφέρει τον διάλογο, καλώντας όλους να πατήσουν για ακόμη μια φορά το κουμπί "unmute".