Πανελλήνια Συνάντηση Εργασίας για την Ανάπτυξη του Σ.Ε.Π.

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 16/10/2024
A/A: / 2024

Νέο

ΤοΣαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Εργασίαςγια την ανάπτυξη η οποία διοργανώθηκε από την Εφορεία Ανάπτυξης Γ.Ε. του Σ.Ε.Π.

Ηδράση αυτή προσέφερε μία εξαιρετική ευκαιρία για συζήτηση, προβληματισμούς καιανάλυση των θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη του Προσκοπισμού στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θεμελιώσουνέννοιες και όρους ανάπτυξης, να ανταλλάξουν βέλτιστες  πρακτικές, να εξετάσουν πως μπορούν ναυποστηρίξουν την επέκταση και ενίσχυση της κίνησης σε νέες κοινότητες.

Στηνσυνάντηση συμμετείχε ο AndreaDemarmels σύμβουλος για θέματαανάπτυξης του Παγκόσμιου Προσκοπικού Γραφείου. Ο Andrea μας προσέφερε με τηνεμπειρία του χρήσιμες και νέες οπτικές για την ανάπτυξη, μοιράστηκε βέλτιστεςπρακτικές από άλλες χώρες.



Κατάτη διάρκεια του διημέρου αναπτύχθηκαν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

·       Τα "Βασικά τηςΑνάπτυξης" - εμπόδια και περιορισμοί

·       Επικοινωνία και μάρκετινγκ

·       Επέκταση του προσκοπισμού σενέες κοινότητες

·       Στρατηγικές συνεργασίες

·       Προσέγγιση, ένταξη καιυποστήριξη Ενηλίκων Στελεχών

·       Προσκοπικό πρόγραμμα και οι νέοι

·       Πάνελ Συζήτησης ΑρχηγώνΣυστημάτων με μεγάλη αριθμητική ανάπτυξη μελών

·       Στρατηγική και ΣχεδιασμόςΑνάπτυξης

Συμπεράσματα

Ησυνάντηση της Εφορείας Ανάπτυξης Γ.Ε. έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες (ΠεριφερειακούςΕφόρους, Εφόρους Ανάπτυξης Π.Ε., Αρχηγούς Συστημάτων) να κατανοήσουν σε βάθοςτις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που συνδέονταιμε την ανάπτυξη του Προσκοπισμού στην Ελλάδα.

Ηουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων προσδοκούμε να συνεισφέρουν στηνμελλοντική πορεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και στην ενίσχυση της παρουσίαςτου Προσκοπισμού σε όλη τη χώρα.