Πανελλήνια Συνάντηση Εφόρων Εκπαίδευσης Π.Ε. – «Μαζί στην Εκπαίδευση!»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 08/10/2024

Νέο
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης

Στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2024, στο Προσκοπικό Κέντρο «Πύργος Βασιλίσσης» πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Συνάντηση των Εφόρων Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Εφορειών.
Μια ομάδα Ενηλίκων Στελεχών που δεν είναι άλλη από την κύρια ομάδα συνεργατών της Εφορείας Εκπαίδευσης της Γενικής Εφορείας!
Μια ομάδα που συναντιέται (κυρίως διαδικτυακά) 1-2 φορές κάθε έτος, συζητώντας την πορεία της εκπαίδευσης σε κάθε σημείο της χώρας. 

Αυτή τη φορά, πήραμε την απόφαση να συναντηθούμε από κοντά, σε ένα εμβληματικό μέρος για την Προσκοπική Εκπαίδευση. Εκπροσωπήθηκαν οι Περιφερειακές Εφορείες Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νότιας Αττικής, Σαρωνικού, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορειοδυτικής Ελλάδας, Μαγνησίας, Δυτικής Πελοποννήσου, Κυκλάδων, Χίου και Δωδεκανήσων.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα όπως:
Αξιολόγηση εκπαιδευτικής περιόδου 2023-2024.
Βελτίωση των εκπαιδεύσεων του Κύκλου Διακριτικού Δάσους, των Αρχηγών Συστημάτων και των Εκπαιδευτών.
Προγραμματισμός εκπαιδεύσεων και σημεία προσοχής για τη νέα Προσκοπική χρονιά 2024-2025.

Όμορφο και δημιουργικό μέρος της συνάντησης αποτέλεσε η παρουσία του κ. Μάνου Παυλάκη, Επίκουρου Καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Frederick, με πολύχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων.
Με τον κ. Παυλάκη, πραγματευτήκαμε το θέμα «Ηγεσία και συναισθηματική νοημοσύνη», μέσα από το οποίο πήραμε πολύτιμες γνώσεις για το πώς ηγούμαστε σε μία ομάδα ανθρώπων σε συνδυασμό με τη συναισθηματική νοημοσύνη.



Η συνάντηση έκλεισε με όμορφα συναισθήματα και «γεμίζοντας τις μπαταρίες μας» για τις εκπαιδεύεις της νέας Προσκοπικής χρονιάς!

Συνεχίζουμε, προχωρούμε, υποστηρίζουμε, βελτιωνόμαστε! 

Αυτό είναι το όμορφο, δίνοντας ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε κάθε Έφορο Εκπαίδευσης που διέθεσε το χρόνο του, για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο.