Για την 75η Συνάντηση Πτυχιούχων Δ.Δ.

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 26/09/2024

Νέο
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης

Στον τόπο της έμπνευσης και έναρξης της Εκπαίδευσης Διακριτικού Δάσους από τον Ιδρυτή μας Rober Baden Powel, πραγματοποιήθηκε η 75η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους.


Στο Gilwell Park του Λονδίνου,170 συμμετέχουσες και συμμετέχοντες, νέοι και παλαιοί Πτυχιούχοι Διακριτικού Δάσους με τις/τους συνοδούς τους, απόλαυσαν ένα συναρπαστικό Προσκοπικό διήμερο.

Το Σάββατο 14.09.2024, μετά την υποδοχή και την εγκατάσταση στους κοιτώνες του Πάρκου, κηρύχθηκε η έναρξη από τον Γενικό Έφορο, κάτω από την ιστορική βελανιδιά του κέντρου.
Τη βελανιδιά που το ξύλο της αποτέλεσε το πρώτο υλικό για την κατασκευή των αναρτημάτων του Διακριτικού Δάσους. Στη συνέχεια, μέσω του παιχνιδιού, όλοι γνωρίστηκαν μεταξύ τους και προχώρησαν προς το χώρο της πυράς.


Η φωτιά άναψε, οι νέοι πτυχιούχοι πήρα τη θέση τους και ξεκίνησε η Τελετή Απονομής των Πτυχίων Διακριτικού Δάσους από τον Έφορο Εκπαίδευσης Γ.Ε., τον Γενικό Έφορο και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.. Γύρω από τη φωτιά, στο δάσος, εκεί που οι Πρόσκοποι δρουν, 32 Ενήλικα Στελέχη έλαβαν το Πτυχίο Διακριτικού Δάσους, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση στον Κλάδο του Προσκοπικού Προγράμματος που δραστηριοποιούνται. Στη συνέχεια εθελοντές του κέντρου μας γνώρισαν νέα κινητικά τραγούδια και έδωσαν τη «σκυτάλη» στην ομάδα προγράμματος που επιμελήθηκε το πρόγραμμα της πυράς. Τραγούδια με την κιθάρα, γέλια, παιχνίδια, σκετς, συγκίνηση, «γέμισαν» με όμορφα συναισθήματα τις καρδιές μας. Μια μεγάλη Προσκοπική Παρέα, έζησε, αισθάνθηκε, συγκινήθηκε, δέθηκε… κάτω από τα δέντρα αυτού του ιστορικού πάρκου. 



Την Κυριακή 15.09.2024, στον χώρο προσευχής των Χριστιανών, προσευχηθήκαμε και στείλαμε τη σκέψη μας σε όσους Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους επέστρεψαν στον Δημιουργό. Στη συνέχεια ποικίλες δράσεις μας περίμεναν: Ξενάγηση στον ιστορικό χώρο του Gilwell Park, rafting, τοξοβολία, μαγείρεμα στο ύπαιθρο, flying fox, αναρρίχηση, μεγάλες κατασκευές και πολλές άλλες. Όλοι στη δράση λοιπόν…!





Ήρθε η σειρά του γεύματος και στη συνέχεια το αντάμωμα στον ίδιο χώρο που ξεκινήσαμε, στην ιστορική βελανιδιά.
Ευχαριστίες στην ομάδα εργασίας της Συνάντησης και τους αδελφούς μας από την Κύπρο που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Σειρά είχε η λήξη της Συνάντησης και η ανακοίνωση της επόμενης… στην Πάτρα!



Σε κύκλο, όλοι μαζί, τραγουδώντας το τραγούδι του αποχωρισμού, αισθανθήκαμε για άλλη μια φορά ότι το να είσαι Πρόσκοπος είναι κάτι που δεν μπορείς να το περιγράψεις…μέλος μιας μεγάλης παρέας, μιας παρέας που νοιάζεται ο ένας για τον άλλο, μιας παρέας που τόλμησε και έφτασε μέχρι την Αγγλία.. το Λονδίνο.. το Gilwell Park, για να συναντηθεί εκεί που ξεκίνησε η εκπαίδευση την οποία παρακολούθησε κάθε μέλος της.  
Εκεί που για άλλη μια φορά, εμείς οι Πρόσκοποι λέμε ότι μπορούμε… όλοι μαζί.. να κάνουμε πολλά! Πάνω από όλα για τα παιδιά και την κοινωνία!



Καλή μας αντάμωση στην 76η Συνάντηση Πτυχιούχων στην Πάτρα, τον Σεπτέμβριο του 2025!