Μέλη του Σ.Ε.Π. που εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 25/07/2024
A/A: 59 / 2024

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, οι οποίοι θα πληροφορηθούν το τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο εισάγονται για να φοιτήσουν από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ένα νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκινά για όλα τα παιδιά που θα φοιτήσουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τις Στρατιωτικές Σχολές, τα Κολλέγια και όλες τις βαθμίδες της επαγγελματικής και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ένα νέο ξεκίνημα, που είναι αποτέλεσμα κόπων και θυσιών των μαθητών αλλά και των οικογενειών τους. Νέοι ορίζοντες και νέες ευκαιρίες προόδου και μόρφωσης αλλά και επαγγελματικής αποκατάστασης ανοίγονται για τους νέους φοιτητές και σπουδαστές και στις νέες φοιτήτριες και σπουδάστριες, σε μία πορεία στην οποία σίγουρα κάποιοι και κάποιες θα χρησιμοποιήσουν γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν στην Προσκοπική τους ζωή.

Οι Πρόσκοποι ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα σελίδα στη ζωή των νέων μας, μία σελίδα γεμάτη εμπειρίες, γνώσεις και σχέσεις ζωής. Ειδικότερα για τα παιδιά που εισάγονται σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα άλλης πόλης από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για ακόμα μία χρονιά θα προσπαθήσει να διευκολύνει την προσαρμογή στις καινούργιες συνθήκες της ζωής τους, με την υποστήριξη που μπορεί να παρέχει το εκάστοτε τοπικό Προσκοπικό περιβάλλον.

Καλούμε τους Αρχηγούς Συστημάτων, τους Αρχηγούς Προσκοπικών Δικτύων και τους Αρχηγούς Κοινοτήτων Ανιχνευτών, μέχρι την 31η Αυγούστου 2024 να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα, για τα μέλη του Κλιμακίου τους τα οποία εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ανεξάρτητα από την πόλη σπουδών τους, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:


Επιπλέον οι Αρχηγοί των Συστημάτων παρακαλούνται μέχρι την 31η Αυγούστου 2024 να εισάγουν στην πλατφόρμα e-sep έγκυρο προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των μελών του Συστήματος που ενηλικιώνονται.

Οι Περιφερειακοί Έφοροι θα μεριμνήσουν για την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη υλοποίηση της διαδικασίας, καθώς και για τη διαδικασία ουσιαστικής υποστήριξης των μελών του Σ.Ε.Π. που εισάγονται σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της περιοχής ευθύνης τους, μετακινούμενοι από τον τόπο κατοικίας τους. 

Στη συνέχεια, οι νέοι και οι νέες που εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα λάβουν προσωπική επιστολή στην διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας η οποία είναι καταχωρημένη στην ηλεκτρονική φόρμα, για τα μέλη του Κλιμακίου τους τα οποία εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία πρέπει να ταυτίζεται με την διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας η οποία είναι καταχωρημένη στο μητρώο τους στο e-sep.

Η Εφορεία Ανάπτυξης Γ.Ε. θα αποστείλει στους Περιφερειακούς Εφόρους κατάσταση των νέων που εισάγονται για σπουδές σε πόλη της περιοχής ευθύνης τους, ώστε να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν ουσιαστικά τα μέλη μας στο νέο τους ξεκίνημα. 

Για κάθε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Νεκτάριο Τσεσμελόπουλο, Υπεύθυνο Υποστήριξης Προσκοπικού Προγράμματος (6944758823, [email protected]) ή με την Εφορεία Ανάπτυξης (development@sep.org.gr). 

Ο Προσκοπισμός είναι μία μεγάλη οικογένεια. Η παρέα μας είναι ανοιχτή και μπορεί να δεχτεί τους νεοεισαχθέντες και τις νεοεισαχθείσες φοιτητές και φοιτήτριες, σπουδαστές και σπουδάστριες, στη νέα τους πόλη. Σε κάθε Προσκοπικό Σύστημα, σε όλη την Ελλάδα, θα γνωρίσουμε νέους φίλους, θα ανακαλύψουμε ένα νέο τόπο και θα απολαύσουμε νέες Προσκοπικές εμπειρίες.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 114 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 59_2024.pdf