Πανελλήνιο Παιχνίδι, Κλάδου Λυκοπούλων Γ.Ε./Σ.Ε.Π. "Οι Πράκτορες του Πλανήτη"

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 25/10/2023
A/A: 93 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων

Στο πλαίσιο υποστήριξης του Προσκοπικού Προγράμματος, η Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων Γ.Ε. ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου πανελλήνιου παιχνιδιού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, ενθαρρύνοντας τις Αγέλες Λυκοπούλων να έρθουν σε επαφή με δημιουργικά παιχνίδια και πρωτότυπες ιδέες, καθώς θα ασχοληθούν με θέματα που αφορούν στην προστασία του πρώτου μας σπιτιού, του Πλανήτη μας!

Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει το Πανελλήνιο παιχνίδι του Κλάδου μας, με τίτλο:
"Οι Πράκτορες του Πλανήτη".

Ακολουθούν, όλες οι σχετικές πληροφορίες και το υλικό που χρειάζεστε για να συμμετάσχετε:
1. Το παιχνίδι: Αποτελείται από 7 αποστολές με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, τις οποίες η κάθε Αγέλη πρέπει να ολοκληρώσει. Αυτές οι αποστολές συμβάλλουν στην προώθηση των 17 στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Αγέλης.
2. Ο μύθος: Ο μύθος εμπεριέχεται σε μια σειρά βιβλίων με τίτλο "Οι Πράκτορες του Πλανήτη" της Ελένης Ανδρεάδη.
3. Χρονική διάρκεια: Η δραστηριότητα έχει διάρκεια 3 μήνες: 11 Νοεμβρίου - μισός Δεκέμβριος και μισός Ιανουάριος – Φεβρουάριος – 10 Μαρτίου.
4. Συμμετοχή: Κάθε Τμήμα πρέπει να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα για να δηλώσει τη συμμετοχή του εδώ μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2023. 

Στο διαδικτυακό προφίλ θα ανεβαίνουν οι αποστολές, οι οδηγίες βήμα - βήμα και όλο το υποστηρικτικό υλικό της δράσης ώστε τα Ενήλικα Στελέχη του Κλάδου Λυκοπούλων να το προσαρμόσουν στο πρόγραμμα της Αγέλης τους. Εκτιμώμενος χρόνος της κάθε αποστολής είναι τα 10 λεπτά.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής κάθε Αγέλη: 
α) Κολλάει την χρωματιστή εικόνα πάνω στην ασπρόμαυρη περιοχή του χάρτη όπου πραγματοποιήθηκε η αποστολή. 

β) Ανεβάζει αποδεικτικές φωτογραφίες στο προφίλ του Πράκτορα Ωμέγα γράφοντας: π.χ. 15η Αγέλη Καλαμπάκας - Αποστολή Νο.3 Χονολουλού.

Κάθε αποστολή θα απέχει χρονικά 15 μέρες από την προηγούμενη. Επομένως η Αγέλη έχει στη διάθεσή της δύο Σαββατοκύριακα για να την υλοποιήσει ωσότου λάβει την επόμενη. Το διάστημα των Χριστουγέννων θα υπάρξει ένα διάλειμμα και η δράση θα συνεχιστεί κανονικά με το νέο έτος.

Συνημμένα θα βρείτε χρήσιμα αρχεία τα οποία είναι απαραίτητα για το παιχνίδι, καθώς και όλο το υλικό που θα χρειαστούν οι Αγέλες σε αυτή τους την περιπέτεια.

Καλή επιτυχία σε όλους!




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝ.93_QR Οδηγίες.jpeg
ΑΝ.93_Αφίσα_.jpg
ΑΝ.93_Παρουσίαση_.pdf
ΑΝ.93_Σήματα_χάρτη.docx
ΑΝ.93_Χάρτης.pdf
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 93_2023.pdf