18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτών Βαθμοφόρων

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 06/10/2023
A/A: 86 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης 71/2023, σας παραθέτουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες για τη διεξαγωγή του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εκπαιδευτών στις 18-19 Νοεμβρίου 2023 στην Αθήνα (Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων).

Στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτών, με σύνθημα «Στη φλόγα του μυαλού», προσδοκούμε να δώσουμε έμφαση στον ρόλο του Εκπαιδευτή στην Προσκοπική Κίνηση. Ένας ρόλος χρήσιμος και απαραίτητος για την εκπαίδευση των Ενηλίκων Στελεχών μας. 

Ένας ρόλος εκπαιδευτικός, υποστηρικτικός, εμψυχωτικός!

Οργανωτικά Θέματα

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου 2023 στις 09:00 και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023 στις 15:00. 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:
Ο ρόλος του Εκπαιδευτή σε ένα σύγχρονο, βιωματικό εκπαιδευτικά περιβάλλον.
Αναθεώρηση Προσκοπικού Προγράμματος – Εκπαιδευτική πρόταση Σ.Ε.Π.
Αναγνωρίζοντας την ταυτότητα των εκπαιδευόμενων (ανάγκες, προσδοκίες, αποτελέσματα).
Παρουσίαση έργου Εφορείας Εκπαίδευσης Γ.Ε. για την περίοδο 2021-2022.
Βιώσιμες πρακτικές στην εκπαίδευση.
Ανάδειξη Αιρετών Μελών Συμβουλίου Εκπαίδευσης.

Το Συνέδριο αποτελεί ιδανική αφορμή ανταλλαγής καλών πρακτικών εκπαίδευσης και ανταλλαγής ιδεών, που θα ωφελήσουν όλους μας στο να βελτιώνουμε συνεχώς την εκπαιδευτική διαδικασία στην πράξη. Για αυτό τον λόγο:
Όποιος Σύνεδρος έχει φωτογραφικό ή άλλου είδους υλικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται καλές πρακτικές εκπαίδευσης (π.χ. στήσιμο εκπαιδευτικού χώρου, πρωτότυπα εκπαιδευτικά μέσα όπως κατασκευές κ.ά.), μπορεί να το φέρει και να τοποθετηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αφού αρχικά επικοινωνήσει με το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κα Ελευθερία Μπινίκου (τηλ. 6940181899).
Θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος έκθεσης και χρήσης βιβλιογραφικού υλικού, άμεσα σχετιζόμενο με τον ρόλο του εκπαιδευτή.

Την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούν οι κ.κ.:
Ιωάννα Τσισμαλίδου (Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής), Αν/τρια Έφορος Εκπαίδευσης Γ.Ε.
Παναγιώτης Βλάχος, Έφορος Ανάπτυξης Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Ελευθερία Μπινίκου, Έφορος Εκπαίδευσης Π.Ε. Χίου
Νεκτάριος Τσεσμελόπουλος, Έφορος Εφαρμογής & Συντονισμού Προσκοπικού Προγράμματος Γ.Ε.
Σταματία Κεράνη, Γραμματεία Εφορείας Εκπαίδευσης Γ.Ε.
Κωνσταντίνος Τζάλλας, Αρχηγός Κοινότητας 1ου Συστήματος Ν/Π Π. Φαλήρου.


Λεπτομέρειες Διεξαγωγής

Στο Συνέδριο καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη του Προσωπικού Εκπαίδευσης που έχουν καταβάλει την ετήσια συνδρομή τους για το έτος 2024. Τις εργασίες του Συνεδρίου καλούνται επίσης να παρακολουθήσουν οι Έφοροι της Γενικής Εφορείας, οι Περιφερειακοί Έφοροι καθώς και οι διατελέσαντες Γενικοί Έφοροι Σ.Ε.Π. και Έφοροι Εκπαίδευσης Γ.Ε.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων (http://www.serafio.gr) στην περιοχή του Ρουφ. Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, στον σύνδεσμο https://forms.gle/zREPbtdAC75ywos19, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023 (καταληκτική ημερομηνία χωρίς δυνατότητα παράτασης).

Για την κάλυψη των δαπανών διεξαγωγής του Συνεδρίου, κάθε Σύνεδρος θα συμβάλλει με το ποσό των είκοσι πέντε Ευρώ (€ 25,00), το οποίο καλύπτει τη γραμματειακή υποστήριξη (φάκελοι, γραφική ύλη κ.λπ.), διαλείμματα καφέ, το γεύμα του Σαββάτου και το ελαφρύ γεύμα της Κυριακής. Περαιτέρω θα εφαρμοστεί έκπτωση 30% και η συμμετοχή διαμορφώνεται στο ποσό των δεκαεπτά ευρώ και πενήντα λεπτών (€ 17,50), για τα μέλη του Προσωπικού Εκπαίδευσης που θα μετακινηθούν από τις Περιφερειακές Εφορείες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κέρκυρας, Χίου, Δωδεκανήσων, Ανατολικής Κρήτης, Δυτικής Κρήτης και Κυκλάδων.

Για να υποβληθεί η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να συμπληρώσετε τον αριθμό και την ημερομηνία κατάθεσης του ποσού της οικονομικής συμμετοχής στον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό 362-002002-004018 της ALPHABANK (IBAN: GR3901403620362002002004018) (στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγραφεί η φράση «18ΣΕ - ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ») ή του γραμματίου είσπραξης της Οικονομικής Υπηρεσίας του Σ.Ε.Π.

Για τη διευκόλυνση όσων μετακινηθούν από την περιφέρεια, θα υπάρχει η δυνατότητα διανυκτέρευσης στο Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου (Λεωφόρος Ποσειδώνος 2616, Καλλιθέα Αττικής). Για την οργάνωση της διανυκτέρευσης, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ. Παναγιώτη Βλάχο (τηλ. 6946175865).

Σας καλώ όλες και όλους, να ανταμώσουμε, να συζητήσουμε και να συνεχίζουμε να θέτουμε στόχους, κάνοντας την αρχή με τη δική μας βελτίωση και ανάπτυξη ως Εκπαιδευτές… ως άνθρωποι!

Καλή αντάμωση!




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 86_2023.pdf
ΑΝ.86_Πρόγραμμα 18ου Συνεδρίου Εκπαιδευτών_ff.pdf