Αποστολές ενηλίκων στελεχών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 20/09/2023
A/A: 76 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, πιστό στις αξίες της αλληλεγγύης και της προσφοράς, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια και τους Δήμους της Θεσσαλίας, για να παρέχει συντονισμένα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά εθελοντική εργασία και βοήθεια στην αντιμετώπιση των συνεπειών των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών, υποστηρίζοντας το έργο της οργανωμένης πολιτείας

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τοπικής Προσκοπικής Κίνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι υγειονομικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας μέχρι σήμερα ήταν πολύ δύσκολες. Σε συνέχεια επικοινωνιών με τους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια και Δήμοι), καθώς και με τον Έφορο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και με το δεδομένο ότι σε αρκετές περιοχές τα νεκρά ζώα έχουν απομακρυνθεί και οι πρώτοι υγειονομικοί ψεκασμοί έχουν πραγματοποιηθεί, κρίνεται ότι στην προσπάθεια αποκατάστασης μπορούν να συμβάλουν Ενήλικα Στελέχη και από τις εκτός Θεσσαλίας περιοχές. Κατά συνέπεια και με γνώμονα πάνω από όλα την ασφάλεια των εθελοντών μας, θα πραγματοποιηθούν αποστολές βοήθειας, οι οποίες θα ξεκινήσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο 23 - 24 Σεπτεμβρίου, θα συνεχιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου και ανάλογα με τις ανάγκες θα αξιολογηθεί η συνέχεια τους.

Οι πρώτες αποστολές θα πραγματοποιηθούν το ΠΣΚ 22 – 23 – 24 Σεπτεμβρίου από 4 σημεία εκκίνησης:
Αττική, με επικεφαλής την κ. Ιωάννα Τζόβολου, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα του Δ.Σ./Σ.Ε.Π. τηλέφωνο: 6937289877.
Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Μπάμπουρα, Π.Ε. Προσκόπων Θεσσαλονίκης τηλέφωνο: 697221539.
Πάτρα, με επικεφαλής τον κ. Χάρη Κεφάλα, Π.Ε. Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου τηλέφωνο: 6934257697.
Βέροια, με επικεφαλής την κ. Μαρία Γκασνάκη, Α.Σ. 3ου Σ.Π. Βέροιας τηλέφωνο: 6945705810.

Οι δεύτερες αποστολές θα πραγματοποιηθούν το ΠΣΚ 29 - 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου, επίσης από 4 σημεία εκκίνησης:
Αττική, με επικεφαλής την κ. Αγγέλικα Μυλώνη, Π.Ε. Προσκόπων Αθήνας, τηλέφωνοQ 6972088201.
Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Μπάμπουρα, Π.Ε. Προσκόπων Θεσσαλονίκης, τηλέφωνο: 697221539.
Πάτρα, με επικεφαλής τον κ. Χάρη Κεφάλα, Π.Ε. Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου, τηλέφωνο: 6934257697.
Βέροια, με επικεφαλής την κ. Μαρία Γκασνάκη, Α.Σ. 3ου Σ.Π. Βέροιας, τηλέφωνο: 6945705810.

Αν χρειαστεί να πραγματοποιηθούν επιπλέον αποστολές, θα ακολουθήσει ενημέρωση, καθώς οι ανάγκες διαφοροποιούνται και οι συνεννοήσεις με τους αρμόδιους φορείς είναι εν εξελίξει. 

Στις αποστολές μπορούν να μετέχουν Ενήλικα Στελέχη, μέλη Προσκοπικών Δικτύων, μέλη Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων και μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης.

Γενικές Πληροφορίες

Η αναχώρηση θα γίνει με VAN 9 θέσεων το απόγευμα της Παρασκευής από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Βέροια και η επιστροφή θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής. Ο αριθμός των μελών των αποστολών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για επιπλέον πληροφορίες, όπως ακριβή τόπο συνάντησης και ώρες αναχώρησης θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους επικεφαλής των αποστολών.
Η διανυκτέρευση θα γίνει με υπνόσακο και υπόστρωμα, σε κλειστό χώρο ή σε σκηνή που θα μας διατεθεί για το σκοπό αυτό. 
Κάθε συμμετέχων/ουσα θα πρέπει να έχει μαζί του το Προσκοπικό του μαντήλι, μπλούζα δράσης, μακρύ παντελόνι, τα ατομικά του εφόδια για τις εργασίες (ρούχα, γάντια εργασίας, γάντια μιας χρήσης, κλειστά παπούτσια και γαλότσες, μάσκα τύπου FFP2, είδη ατομικής υγιεινής, εσώρουχα, παγούρι).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να συμπληρώσουν τα πεδία στην ηλεκτρονική φόρμα πατώντας εδώ.

Αγαπητοί μου,

Υποσχεθήκαμε να βοηθούμε κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση. Καθημερινά καλούμαστε να κάνουμε την Υπόσχεσή μας πράξη. Αυτές οι δύσκολες για τους συνανθρώπους μας ημέρες, επιβάλουν την ενεργοποίηση και τον συντονισμό των προσπαθειών μας έτσι ώστε η προσφορά και η αλληλεγγύη να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές.

Ας δώσουμε το παρόν δίπλα σε όσους και όσες το έχουν ανάγκη.





Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 76_2023.pdf