Προγραμματίζουμε μεθοδικά! - Εγχειρίδιο Προγραμματισμού για την Ομάδα Προσκόπων

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 05/07/2023
A/A: 59 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Προσκόπων


Σε υλοποίηση του προγράμματος ενεργειών και δράσεων της Εφορείας του Κλάδου Προσκόπων της Γ.Ε., με χαρά σας ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του Εγχειριδίου Προγραμματισμού για την Ομάδα Προσκόπων «Προγραμματίζουμε μεθοδικά!».

Σκοπός του νέου εγχειριδίου είναι να συμβάλλει στη διαδικασία του ετήσιου προγραμματισμού αποτελώντας σημείο αναφοράς, συγκεντρώνοντας όλη την απαραίτητη πληροφορία και το σχετικό υποστηρικτικό υλικό.

Στο εγχειρίδιο περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες, βήμα - βήμα, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του προγραμματισμού, έντυπο για την αποτύπωση της ταυτότητας Ομάδας, έντυπα επιλογής και χρονικής κατανομής Παιδαγωγικών Στόχων και Στόχων Ομάδας, οι δομές των δράσεων, αφίσα για τους Στόχους Ομάδας, έντυπα για την αποτύπωση του Μηνιαίου Προγράμματος κ.ά. Το εγχειρίδιο συμπληρώνεται από τα Ενήλικα Στελέχη των Ομάδων και το Συμβούλιο Τιμής σε ετήσια βάση. 

Για τον πρώτο χρόνο (προσκοπικό έτος 2023 -2024) το εγχειρίδιο θα αποσταλεί ταχυδρομικά σε όλες τις Ομάδες Προσκόπων και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο από το Προσκοπικό Πρατήριο.

Ευχόμαστε το νέο εγχειρίδιο να αποτελέσει χρήσιμο εφόδιο και οδηγό για τη διαμόρφωση ενός ισορροπημένου, πολύπλευρου και ελκυστικού προγράμματος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των μελών των Ομάδων και των Ενωμοτιών μας.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 59_2023.pdf