Άσκηση Πυρασφάλειας στο Προσκοπικό Κέντρο Άγιος Ανδρέας 2023

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 05/07/2023
A/A: 58 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 (ώρα συγκέντρωσης 9.00 π.μ.) στο Προσκοπικό Κέντρο Αγ. Ανδρέα θα πραγματοποιηθεί η ετήσια άσκηση πυρασφάλειας. 

Προκειμένου η διαδικασία να αποτελέσει μια εμπειρία για τα στελέχη του Σ.Ε.Π. τα οποία θα θελήσουν να συμμετάσχουν, βιώνοντας μια κατάσταση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης σε συνθήκες πραγματικού χρόνου και σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό Ασφάλειας, την εμπλουτίσαμε με συναφή εργαστήρια. Την διεξαγωγή της άσκησης θα συνδράμουν 4 τμήματα του Σ.Ε.Π. που θα πραγματοποιούν την θερινή τους κατασκήνωση στο Κέντρο μας, στελέχη της Γ.Ε., κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Μάκρης και εκπαιδευτές του Σωματείου Εθελοντών ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Workshop 1
"Νέος κανονισμός ασφάλειας - Πυρασφάλεια - Σχέδιο εκκένωσης στις κατασκηνώσεις"
Εισηγητής: Εφορεία Πολιτικής Προστασίας Σ.Ε.Π.
Άσκηση πυρασφάλειας: Με την συμμετοχή όλων θα παιχτεί ένα σενάριο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης του χώρου.
Παρατηρητές και χρονομέτρηση: ΠΡΟΤΕΚΤΑ

Workshop 2
Χρήση πυροσβεστικών μέσων
Εισηγητής: Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Μάκρης

Workshop 3
Σεμινάριο Α' βοηθειών
Εισηγητής  ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.

Όσα στελέχη επιθυμούν να παρακολουθήσουν την δράση, πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους μέχρι τις 7 Ιουλίου 2023 στο email του Κέντρου: [email protected]


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
13 ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 58_2023.pdf