Διακριτικό «Ανεβαίνω»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 14/03/2023
A/A: 23 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το νέο διακριτικό «Ανεβαίνω», για τα Λυκόπουλα και τους Προσκόπους που σε λίγο καιρό θα προχωρήσουν προς το επόμενό τους Τμήμα, είναι πλέον διαθέσιμο στο Προσκοπικό Πρατήριο. 

Το διακριτικό «Ανεβαίνω» θα συνοδεύει τα παιδιά που διανύουν τους τελευταίους μήνες στο Τμήμα τους, σηματοδοτώντας την ευκαιρία που τους δίνεται να γνωρίσουν τον επόμενο σταθμό της Προσκοπικής τους ζωής και να ενθουσιαστούν με τις νέες προκλήσεις που έρχονται, πριν φτάσει η στιγμή της τυπικής και ουσιαστικής τους μετάβασης.

Το διακριτικό «Ανεβαίνω» μπαίνει φορετό γύρω από το θυλάκι του δεξιού μανικιού του πουκάμισου (τα μανίκια του πουκάμισου της Προσκοπικής στολής είναι πάντα σηκωμένα). Εναλλακτικά, όταν στη δράση δεν φοράμε πουκάμισο, μπορεί να φορεθεί σαν δεύτερος κρίκος πάνω στο Προσκοπικό μαντήλι. Για τα Λυκόπουλα, το διακριτικό «Ανεβαίνω» έχει χρώμα πράσινο και απεικονίζει το κοντάρι της Ενωμοτίας και για τους Προσκόπους έχει χρώμα κόκκινο και απεικονίζει την Ανιχνευτική διχάλα (φωτογραφία).


 
Η μετάβαση μεταξύ των ηλικιακών Τμημάτων είναι μία σημαντική και κρίσιμη περίοδος στην Προσκοπική ζωή των παιδιών και των εφήβων. Οι μεθοδολογικές βελτιώσεις του «Ανεβαίνω», όπως περιγράφονται στην Εγκύκλιο 2/2023, σκοπό έχουν να βοηθήσουν τα ανήλικα Μέλη μας να έχουν μια ομαλή μετάβαση από Τμήμα σε Τμήμα, αλλά και να δώσουν μία ευκαιρία γνωριμίας των Ανιχνευτών με το Προσκοπικό Δίκτυο.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις παραγγελίες σας για το νέο διακριτικό στο Προσκοπικό Πρατήριο, ηλεκτρονικά μέσω του scout-shop.gr ή τηλεφωνικά 210.7236877 και καλόν θα είναι να τα κάνετε δώρο στα Λυκόπουλα και στους Προσκόπους που ανεβαίνουν φέτος. Ειδικά για φέτος και μέχρι τέλος του Προσκοπικού έτους 2022-2023, όσα Συστήματα εκτός Αττικής παραγγείλουν τουλάχιστον 10 διακριτικά, δεν θα επιβαρυνθούν μεταφορικά έξοδα.

Η συνέχεια της Προσκοπικής ζωής των παιδιών και των εφήβων από Τμήμα σε Τμήμα είναι θεμελιώδες στοίχημα της στρατηγικής του Σ.Ε.Π. για βιώσιμη Ανάπτυξη.






Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23_2023.pdf