73η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 18/07/2022
A/A: 85 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης

Αγαπητοί µου Πτυχιούχοι, 

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 49/13.04.2022 Ανακοίνωσης, σας γνωστοποιούμε τις λεπτομέρειες της 73ης Συνάντησης Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2022, με τη συν-διοργάνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Στη Συνάντηση προσκαλούνται να πάρουν μέρος όλες και όλοι οι Πτυχιούχοι Διακριτικού Δάσους, μετά των συνοδών τους.

Η Συνάντηση θα διεξαχθεί στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, μία από τις νεότερες πόλεις στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ιδρύθηκε ως ένα απλό ψαροχώρι στα μέσα του 19ου αιώνα στο σταυροδρόμι των λαών και των πολιτισμών. Διαθέτει πλούσια ιστορία που μαρτυρά το πλήθος των μνημείων της. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο ιερός ναός της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, στην κωμόπολη των Φερών, που αποτελεί – όχι άδικα – ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας και έχει καθιερωθεί ως το Παγκόσμιο Προσκύνημα των απανταχού Θρακών, όπως επίσης και ο εμβληματικός Φάρος της πόλης.

Την ευθύνη οργάνωσης της Συνάντησης έχει Εφορεία Εκπαίδευσης της Γενικής Εφορείας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες Ανακοινώσεις, η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας επιβάλλει να παραμείνουμε προσεκτικοί και να τηρούμε κατά τη διάρκεια των προσκοπικών δράσεων τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, προστατεύοντας τα μέλη μας, τους εαυτούς μας και τους οικείους μας, όπως εξάλλου ισχύει στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Κανένας συμμετέχων δεν πρέπει να εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης (πυρετός, βήχας, δύσπνοια, διάρροια, ανοσμία) τουλάχιστον για τρεις (3) ημέρες πριν την πρώτη ημέρα της Συνάντησης. Σημειώνεται επίσης ότι οποιαδήποτε στιγμή επικαιροποιηθούν τα γενικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την Πολιτεία, θα υπάρξουν και θα ανακοινωθούν οι κατάλληλες τροποποιήσεις. 

Η 73η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2022 στις 17:00 με την Τελετή Απονομής που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Φλοίσβου (στο σημείο κάτω από τον Φάρο Αλεξανδρούπολης, στο ύψος της καφετέριας “Φλοίσβος”) και θα ακολουθήσει το ψυχαγωγικό βραδινό στον θερινό κινηματογράφο “Φλοίσβος” και το εορταστικό δείπνο για τις νέες και νέους Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους, στο εστιατόριο “Χάραμα”, δίπλα στη θάλασσα. 

Η γραμματεία της Συνάντησης θα λειτουργήσει στην πλατεία Φλοίσβου (στο σημείο κάτω από τον Φάρο Αλεξανδρούπολης, στο ύψος της καφετέριας “Φλοίσβος”) από τις 15:30. 

Κατά την εγγραφή σας στη γραμματεία της Συνάντησης θα ενημερώνεστε για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Οι νέοι και νέες Πτυχιούχοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στη γραμματεία της Συνάντησης στις 16:00 του Σαββάτου 17.9.2022 για να τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για την Τελετή Απονομής. 

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της Συνάντησης, πηγαίνοντας στο Σουφλί, όπου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου θα τελεστεί η επιμνημόσυνος δέηση για τους Πτυχιούχους που επέστρεψαν στον Δημιουργό. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν πολύ σημαντικά μουσεία της πόλης, μέσα από τα οποία θα γνωρίσουν όλη τη διαδικασία παραγωγής του μεταξιού, καθώς και την ιστορία του τόπου. Σε κάθε μουσείο, μία έκπληξη, ένα κέρασμα, ένα δώρο, περιμένει καθεμιά και καθέναν! Το μεσημέρι θα μεταβούμε στις Φέρες, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας. Στον περίβολο χώρο του Ναού, δίπλα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, θα διεξαχθεί η λήξη της συνάντησης και στην πλατεία των Φερών το γεύμα λήξης. Η Συνάντηση θα λήξει με την επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη στις 15:30.

Οικονομική Συμμετοχή

Η οικονομική συμμετοχή, κατόπιν μεγάλης προσπάθειας της Π.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και της Οργανωτικής Επιτροπής, ορίζεται σε τριάντα Ευρώ (€ 30,00) κατ’ άτομο και σε αυτή περιλαμβάνονται:

Το δείπνο του Σαββάτου,
Τα αναμνηστικά και τα έντυπα της Συνάντησης,
Το πρωινό της Κυριακής (σε όσους διανυκτερεύσουν στην Προσκοπική Εστία του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης),
Η φωτογραφία της Συνάντησης, 
Οι μετακινήσεις στο Σουφλί και τις Φέρες και
Το γεύμα της Κυριακής. 

Διαμονή

Για τη διαμονή των συμμετεχόντων υπάρχουν οι εξής επιλογές:

Α. Διανυκτέρευση σε Προσκοπική Εστία
Διανυκτέρευση στην Εστία του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αλεξανδρούπολης (Παραλία Αλεξανδρούπολης - κάτω από τα δικαστήρια), τηλ.: 6972640110 (Στέλιος Καστρινίδης – Α.Σ.) χωρίς καμιά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση (οι ενδιαφερόμενοι για την επιλογή αυτή πρέπει να μεριμνήσουν να έχουν υπνόσακο και υπόστρωμα). Η Προσκοπική Εστία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). 

Β. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο
Η διανυκτέρευση γίνεται με ευθύνη κάθε συμμετέχοντα. Επισυνάπτεται πίνακας προτεινόμενων καταλυμάτων – ξενοδοχείων. Όσοι συμμετέχοντες επιλέξουν την περίπτωση Β, θα πρέπει να μεριμνήσουν έγκαιρα για την κράτησή τους και θα καταβάλουν το κόστος της διαμονής τους απευθείας στο κατάλυμα που θα αποφασίσουν να διαμείνουν. Πτυχιούχοι που θέλουν να διαμείνουν πλέον της μιας βραδιάς στο κατάλυμα επιλογής τους για λόγους προσωπικής αναψυχής, μέχρι και 2 ημέρες πριν αλλά και μετά το πέρας της Συνάντησης, έχει προβλεφθεί να έχουν το ίδιο κόστος διαμονής για κάθε επιπλέον διανυκτέρευση με αυτό της Συνάντησης. 

Μετακίνηση

Α. Με αυτοκίνητο
Η Αλεξανδρούπολη συνδέεται οδικώς με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσω των αυτοκινητοδρόμων Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας και της Εγνατίας Οδού. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 799 χλμ. και το ταξίδι διαρκεί 7 ώρες και 30 λεπτά περίπου. Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 301 χιλιόμετρα μέσω Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας και της Εγνατίας οδού και το ταξίδι διαρκεί 3 ώρες και 30 λεπτά περίπου.

Β. Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Για όσους Πτυχιούχους ταξιδέψουν με λεωφορείο ΚΤΕΛ μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης να ενημερωθούν από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktelthes.gr, (το ταξίδι διαρκεί περίπου 6 ώρες) τηλέφωνο: 210-5150025, 210-5148856 και στη συνέχεια θα πρέπει να ταξιδέψουν από Θεσσαλονίκη για Αλεξανδρούπολη http://www.ktelevrou.gr τηλέφωνο: 2310 595439 (το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες). 

Γ. Αεροπορικώς
Ο Κρατικός Αερολιμένας Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Αλεξανδρούπολης (οδός Αλεξανδρούπολης – Κήπων). Προτείνουμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιριών, διότι ενδέχεται να προγραμματίζονται εκτάκτως απευθείας πτήσεις σε μηνιαία βάση και από άλλες περιοχές (π.χ. Κρήτη). 

Καταβολή Οικονομικής Συμμετοχής

Η καταβολή της Οικονομικής Συμμετοχής, αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής και μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

Καταβολή του ποσού στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. (Πτολεμαίων 1, Αθήνα, 4ος όροφος) ή με κατάθεση στην τράπεζα ALPHA BANK, στο λογαριασμό υπ’ αριθμ. 362-002002-004018 (IBAN: GR 39 0140 3620 3620 0200 2004 018), που τηρείται στο όνομα «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων». Η οικονομική συμμετοχή για τη Συνάντηση είναι € 30,00. Κατά την κατάθεση παρακαλείστε να ζητάτε από τον Ταμία της Τράπεζας να αναγράφει ως αιτιολογία κατάθεσης «ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ-73ΣΔΔ».

Δηλώσεις Συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στη Συνάντηση γίνεται ατομικά και ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας (πατήστε εδώ ή στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3O7FlpF), το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Συνάντηση να είναι συνεπείς με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προετοιμασία της Συνάντησης.

Επικοινωνία

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. (κ. Ματίνα Κεράνη τηλ. 2169005383 – e-mail: mkerani@sep.org.gr).

Σας περιμένουμε όλες και όλους στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, την πόλη της παράδοσης και του νεωτερισμού, πόλη της ξεκούρασης και της διασκέδασης, πόλη της θάλασσας και του τουρισμού. 

Με κομβική θέση που ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή, για να ζήσουμε όμορφες Προσκοπικές στιγμές!


Δείτε τις λεπτομέρειες στο συνημμένο, μαζί με το αναλυτικό πρόγραμμα της Συνάντησης.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 85_2022.pdf