Νέα Προσκοπικά Συστήματα φιλικά προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης!

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 16/12/2021
A/A: 115 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Όπως γνωρίζετε, οι Πρόσκοποι είναι υπερήφανοι πρεσβευτές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. (Αν.105/2018) και σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο Σ.Ε.Π. 2018-2027, έχουμε δηλώσει δυναμικό παρών στην παγκόσμια προσπάθεια για την υλοποίηση της Ατζέντας 2030 που έχει θέσει ο Ο.Η.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπονήθηκε και υλοποιείται το πρόγραμμα «Προσκοπικό Σύστημα φιλικό προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» (Αν 56/2019), το οποίο συνιστά έναν θεσμό έμπρακτης εφαρμογής των βασικών αρχών αειφορίας και ηθικής αυτοδέσμευσης, επικεντρωμένο στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, και προτροπή για υλοποίησή τους από όλα τα Προσκοπικά Συστήματα.

Ήδη πέντε Συστήματα (Αν.79/2020) έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα «Προσκοπικό Σύστημα φιλικό προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης»:
1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου – Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
1ο Σύστημα Προσκόπων Ιαλυσού – Π.Ε. Δωδεκανήσου
1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Δήμου Σαρωνικού – Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
6ο Σύστημα Προσκόπων Κέρκυρας – Π.Ε. Κέρκυρας
16ο Σύστημα Προσκόπων Πεύκων – Π.Ε. Θεσσαλονίκης
και σήμερα έρχονται ακόμη τρία να προστεθούν στη λίστα:
3o Σύστημα Προσκόπων Βέροιας – Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου – Π.Ε. Χίου
1ο Σύστημα Προσκόπων Περιστερίου – Π.Ε. Δυτικής Αττικής

Τα παραπάνω τρία Συστήματα θα παραλάβουν δωρεάν το ειδικό σήμα για όλα τα μέλη τους, το οποίο θα μπορούν να φέρουν για πάντα στη στολή τους, με τη δέσμευση για πολυετή εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Όλες οι απαιτήσεις και οι προσκλήσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος αναφέρονται αναλυτικά στο έντυπο Scouts4SDGs - SDG Friendly Προσκοπικό Σύστημα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην ειδική ιστοσελίδα «Οι Πρόσκοποι για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης», www.scouts4sdgs.gr, περιλαμβάνονται όλες οι πληροφορίες για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για την υλοποίηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ειδικό υλικό επικοινωνίας (banner, αφίσα, social media post) και τηλεοπτικό spot καθώς και το Ενημερωτικό έντυπο «Οδηγίες & προτάσεις για την ένταξη των ΣτόχωνΒιώσιµης Ανάπτυξης στο Προσκοπικό Πρόγραµµα».

Συμπληρωματικά, μπορείτε να κατεβάσετε τοβραβευμένο appαποκλειστικά για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Το «Scouts4SDGs app» το πρώτο ελληνικό app αποκλειστικά για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, το οποίο υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone 2021. (ANDROID: https://bit.ly/3iysGiG, IOS: https://apple.co/3oBHyAU).

Για οποιαδήποτε απορία με το «Προσκοπικό Σύστημα φιλικό προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» ή γενικότερα για το «Scouts4SDGs», μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Βοηθό Γενικό Έφορο, Κωνσταντίνο Εφραιμίδη (6945290509, acc.support@sep.org.gr).

Σας καλώ και πάλι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο Κίνημα εφαρμογής και ευαισθητοποίησης για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 115_2021.pdf